Lustrum SailWise: tocht Stavoren - Enkhuizen

Welke zeekajakkers sluiten zich aan bij het grensverleggende lustrum van SailWise?
Vaar je mee van Stavoren naar Enkhuizen op 12 april?

Door: Jos Post

SailWise organiseert al 50 jaar meerdaagse watersportactiviteiten voor mensen met een beperking.

In het kader van het 50 jarig lustrum van SailWise is er een IJsselmeer Challenge op touw gezet. Een aantal SailWise boten en deelnemers met beperkingen surft, kajakt en zeilt van Elahuizen (waar een SailWise locatie is) naar Enkhuizen.

De feestelijke intocht van de SailWisevloot, met muziek, een hapje en een drankje  is op vrijdagmiddag 12 april om 16 uur in de Buitenhaven van (de binnenstad van) Enkhuizen.

Ondergetekende (Jos Post) is vrijwilliger bij SailWise. Het lijkt SailWise en mij erg leuk met een groep zeekajakkers aan te sluiten bij (het slot van) dit evenement.

Met een groep zeekajakkers varen we op 12 april van Stavoren naar Enkhuizen. Daar sluiten we om 15 uur aan bij de gezamenlijke intocht in de Compagnieshaven van Enkhuizen om gezamenlijk met de SailWise deelnemers het laatste stuk naar de ‘finish’ af te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen aan de intocht deel te nemen.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal ik groepjes met tochtleiders samenstellen.

 

Vertrek            

Stavoren 10.30 uur 12 April (parkeerplaats; Suderstrand 24 Stavoren, bij restaurant de Potvis)

Vereisten         

Zeevaardigheid, inclusief zeewaardige uitrusting

 

Extra informatie
  • Bij windkracht 5 bft of meer gaat de tocht niet door.
  • Dit is geen tocht onder NZKV vlag. Deelname en organisatie is op persoonlijke titel.

We varen ‘enkele reis’ van Stavoren naar Enkhuizen, ca 20 km (≈ 11Nm). Dus zal er een en ander geregeld moeten worden voor de auto-pendel. Met auto’s parkeren in Stavoren en/of Enkhuizen. Dat zal dus afhankelijk zijn van het aantal deelnemers en waar ze vandaan komen.

Aanmelden

Bij de tochtleiding: ✉️ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 📞 06-51689724

Meer informatie kun je verkrijgen bij de projectleider van SailWise: ✉️ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 📞 06-10656314.